Pizzachef is een eco-vriendelijk spel

Eco-vriendelijk spel logo

Wij willen met het uitgeven van Pizzachef de impact op het milieu zo minimaal mogelijk houden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons spel eco-vriendelijk te produceren. Wat houdt dat in?

Pizzachef is geproduceerd in een ecologische bordspellenfabriek in Polen. Hier worden 7 stappen gevolgd om een spel eco-vriendelijk te produceren.

Voor Pizzachef is het Ecofriendly Game-certificaat uitgereikt. Dit certificaat bevestigt dat de meest milieuvriendelijke materialen en technologische oplossingen zijn gebruikt in de ontwerp- en productiefase.

 

De 7 stappen om een spel eco-vriendelijk te produceren

1. FSC-certificatie

De grondstoffen voor de doos, kaarten, bord en andere kartonnen elementen zijn FSC-gecertificeerd.

FSC voorkomt illegale houtkap, bosdegradatie en ontbossing van gecertificeerde gebieden. Door FSC-gecertificeerde producten te gebruiken, draagt ​​Pizzachef bij aan de bescherming van bos-ecosystemen en daarmee aan het verminderen van de impact van klimaatverandering.

2. Kant-en-klare oplossingen

Kaart- en doosformaten zijn door ons geselecteerd uit een standaard pool, waardoor de fabriek geen extra energie verbruikt.

3. Inkten en vernissen

In Pizzachef wordt alleen biologisch afbreekbare inkten en vernissen gebruikt, die veilig zijn voor kinderen en zelfs in de voedingsindustrie worden gebruikt.

De spellen zijn gedrukt met ultramoderne full-formaat offsetdrukmachines, aangedreven door hernieuwbare energie.

4. Lijm

Voor het maken van het bord en de doos, maar ook voor het in elkaar zetten van kartonnen elementen, zijn lijmen nodig.

Voor Pizzachef is biologisch afbreekbare lijm op harsbasis gebruikt.

5. Grondstoffen

Er is geen plaats voor plastic in milieuvriendelijke spellen! Alle elementen van Pizzachef zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, karton of papier.

6. Folie

De ecofabriek waar Pizzachef gemaakt is heeft een nieuwe en milieuvriendelijke oplossing bedacht voor folies. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologie, waardoor spellen kunnen worden verpakt in biologisch afbreekbaar cellofaan en biologisch afbreekbare krimpfolie.

Let op: helaas is de afvalverwerking in Nederland niet in staat deze biologisch afbreekbare materialen te composteren. Dit betekent dat de folies bij het restafval moeten worden gegooid.

In plaats van ziploc-zakken gebruiken we voor Pizzachef een OEKO-TEX-gecertificeerde kartonnen doosje om elementen in te bewaren.

7. Secundaire verpakking

De speldozen van Pizzachef zijn in FSC-gecertificeerde dozen naar Nederland vervoerd, die vervolgens zijn omwikkeld met biologisch afbreekbare folie.

Kaarten spelbord

Benieuwd geworden naar Pizzachef?

Laten we contact houden

Wil je alles weten over Pizzachef? We houden je graag op de hoogte van het laatste Pizzachef-nieuws. Je ontvangt maximaal eens per maand mail van ons.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Winkelwagen